Nieuws gemist? UT past LTSH aan & ERC-beurs voor drie UT-wetenschappers

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

PVV en NSC winnen: wat gebeurt er met hoger onderwijs?

Met 37 zetels wordt de PVV de grootste partij in de Tweede Kamer. Nieuwkomer NSC behaalt er twintig. Beide partijen willen de internationalisering van het hoger onderwijs een halt toeroepen.

Lees hier meer.

Politiek discours zorgt dat internationals zich minder welkom voelen

De tendens in de politiek om de internationaliseringsbeweging in Nederland aan banden te leggen, maakt dat buitenlandse studenten en medewerkers zich minder welkom voelen. Dit blijkt uit de indicatieve resultaten van een enquête uitgevoerd door zes universitaire nieuwsmedia, waaronder U-Today.

Lees meer.

UT past LTSH aan: streep door De Es en nieuwe sporthal

Geen nieuwbouw op De Es, geen nieuwe sporthal en geen Body en Mind Centrum, zo staat in het UT-jaarplan voor 2024 van de langetermijnhuisvestingsstrategie. De bezuinigingen en krimp in het studentenaantal zijn oorzaak van de wijzingen.

Lees meer over het jaarplan.

‘In de collegezalen moet het Engels blijven’

Hoe denkt de UT-gemeenschap over het voertalenbeleid? Heel verschillend is het antwoord. Dat werd duidelijk tijdens een inspraakmiddag van het UT Language Centre. Vooral de uitslag van de verkiezingen zorgde voor onrust.

Lees hier waarom.

Subramaniam: 'Not be paralysed by uncertain political perspective'

Vinod Subramaniam responded to the results of the House of Representatives elections with a letter to the UT community. In it, the board president expressed concern but stressed that the UT 'is and will remain an open and inclusive community'.

Read more.

ERC consolidator grants voor drie UT-wetenschappers

De Europese Onderzoeksraad ERC geeft 36 ‘consolidator grants’ van maximaal twee miljoen euro aan onderzoekers van Nederlandse universiteiten en instituten. Van die 36 beurzen gaan er drie naar de UT, voor wetenschappers Richard Stevens, Massimo Sartori en Johannes Schmidt-Hieber.

Meer lezen.

Magnus brengt ‘lichte pikken’ en ‘zware ballen’ samen

De UT heeft talloze clubs, genootschappen, studentenhuizen en verenigingen. Wat houdt ze in stand? Wat bindt de leden of bewoners? In deze 23e aflevering: Magnus, het herenwedstrijdroeiersdispuut binnen DRV Euros.

Lees de aflevering hier.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.