Nieuws gemist? Hoogwaardig bezoek voor ITC & UT trekt de broekriem aan

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

UT verzwaart financiële maatregelen met vacaturestop en einde tijdelijke contracten

Tijdelijke contracten niet verlengen, een stop op vacatures en zelfs de vergaderlunch moet eraan geloven. Met een aantal stevige maatregelen wil het college van bestuur ‘acuut bijsturen en direct effect realiseren’ om de financiële huishouding van de UT te verbeteren.

Lees het nieuws hier.

Solar Team Twente eindigt als tweede in Australië

Solar Team Twente is in de World Solar Challenge als tweede team de finishlijn in Adelaide gepasseerd. De Twentse studenten kwamen twintig minuten tekort om het Belgische Innoptus te verslaan. Solar Team Twente mag zich wel het beste Nederlandse team noemen.

Leer meer.

Slechts negen eerstejaars voor ATLAS

Slechts negen studenten stroomden afgelopen september in bij University College Twente (ATLAS), een historisch laag aantal. Decaan Heleen Miedema noemt de ‘noodgedwongen aandacht voor interne zaken’ als oorzaak.

De reactie van Heleen Miedema.

Oud-trainer Drienerlo Kalle Oranen (77) overleden

Kalle Oranen, voormalig trainer van het eerste elftal van Drienerlo, overleed vorige week op 77-jarige leeftijd. Hij was van 1982 tot 2008 verbonden aan de UT als sportdocent. Voor zijn UT-jaren was Oranen profvoetballer bij zowel FC Twente als Heracles.

Leer meer over Oranen.

UT-student maakte ‘slimme studieschuldcalculator’

Masterstudent Mechanical Engineering Dominiek Spin maakte een eigen ‘slimme studieschuldcalculator’. Dat uit frustratie over de rekenhulp die DUO aanbiedt. Spin hoopt dat zijn website medestudenten kan helpen. ‘Je kan zo duizenden euro’s besparen.’

Lees hier hoe de calculater van Spin werkt.

Esteemed visit at official opening Langezijds

Outgoing minister Liesje Schreinemacher officially opened the new home of the ITC faculty on Wednesday afternoon. The ambassadors of Pakistan, Indonesia, Ghana and Tanzania were also present at Langezijds, which unofficially opened before the summer.

Read more.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.