Oud-trainer Drienerlo Kalle Oranen (77) overleden

| Stan Waning

Kalle Oranen, voormalig trainer van het eerste elftal van Drienerlo, overleed afgelopen week op 77-jarige leeftijd. Hij was van 1982 tot 2008 verbonden aan de UT als sportdocent. Voor zijn UT-jaren was Oranen profvoetballer bij zowel FC Twente als Heracles.

Kalle Oranen als trainer van Drienerlo.

Seppo Kalevi Oranen (roepnaam Kalle) was de zoon van een Finse vader en Nederlandse moeder. Hij werd geboren in Boekelo en begon met voetballen bij Sportclub Enschede. Vanaf oprichtingsjaar 1965 maakte Oranen deel uit van de selectie van FC Twente. Daar maakte de linksback de glorieuze jaren zeventig van de Enschedese club mee. Hij speelde meer dan 250 duels voor FC Twente.

Na die jaren speelde Oranen nog vijf seizoenen voor SC Heracles. Dat combineerde hij met een studie aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Den Haag. In 1982 beëindigde de verdediger zijn profcarrière, waarna hij trainer werd van voetbalvereniging Drienerlo. Ook ging hij als sportleraar aan de slag bij de UT.

In 1990 bedeelden de leden van Drienerlo Oranen de eerste ‘Drienerlo-prijs’ toe. Die kreeg hij voor zijn bijzondere verdiensten voor het voetbal op de universiteit. ‘Kalle is medewerker LV en S van het sportcentrum en geen lid van Drienerlo. Het lidmaatschap van verdienste of zelfs het erelidmaatschap blijven buiten zijn bereik. Toch wilde de vereniging zijn succesvolle trainer wel eens eren, door een prijs in te stellen die in de toekomst alleen nog is weggelegd voor de echte zwaargewichten’, zo valt te lezen in de UT-Nieuws van donderdag 20 september 1990.

In augustus 2008 ging Oranen met de VUT. Hij overleed afgelopen dinsdag op 77-jarige leeftijd. Zijn afscheid vond in besloten kring plaats.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.