Volgend jaar geen tentamens meer tijdens Kick-In

| Redactie

Als ouderejaars tijdens de introductieperiode een tentamen moeten maken? Dat is vanaf volgend collegejaar verleden tijd. Het college van bestuur besloot onlangs dat er geen centrale of decentrale tentamens meer worden gehouden tijdens de Kick-In.

Photo by: RIKKERT HARINK

Enkele besturen van studieverenigingen deelden een paar maanden geleden hun zorgen bij studentleden van de universiteitsraad, die op hun beurt die zorgen deelden met het college van bestuur.

Activisme

Meerdere opleidingen planden hertentamens tijdens de Kick-In. En dat ging volgens de universiteitsraad ten koste van studentactivisme. ‘Als studenten tentamens hebben, is de kans kleiner dat ze deelnemen aan de Kick-In, bijvoorbeeld als doegroepouder’, zei toenmalig UReka-afgevaardigde Jaime de Bruin.

Rector Tom Veldkamp stond niet onwelwillend tegenover het advies, bleek al tijdens die vergadering. Met het opstellen van de academische kalender voor collegejaar 2024-2025 besloot hij dat er tijdens de Kick-In geen (de)centrale schriftelijke tentamens worden gehouden.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.