Nieuws gemist? Nieuwe UT-VU bachelor in de maak & interview Bram Nauta

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

‘Liever zelf opbouwen dan meeliften op het succes van een ander’

Bram Nauta nam begin oktober de prestigieuze Stevinpremie in ontvangst. 2023 is in vele opzichten een bijzonder jaar voor de universiteitshoogleraar, die alles wat hij aanraakte in goud leek te veranderen. Maar een vanzelfsprekendheid is het niet, vertelt hij in een uitgebreid interview. ‘Ik was ook als timmerman gelukkig geweest.’

Lees het interview hier.

Koos Fockens (77) verdedigt proefschrift

In 1965 begon Koos Fockens aan zijn UT-studie elektrotechniek. Na een lange carrière vond hij zes jaar geleden als gepensioneerde nog een uitdaging in een PhD. Vrijdag verdedigde hij in de Waaier zijn studie naar oorzaak en gevolg bij radiostoringen door elektronica. ‘Radio is een hobby die mij niet loslaat.’

Lees zijn verhaal hier.

Ook Twents-Amsterdamse bachelor Advanced Technology in de maak

Na eerdere gezamenlijke bacheloropleidingen van de UT en de Vrije Universiteit Amsterdam, wordt nu serieus werk gemaakt van een gezamenlijke bacheloropleiding Advanced Technology. Een business case en een verzoek voor een macrodoelmatigheidstoets zijn in de maak.

Leer meer over de samenwerking UT-VU.

‘Klassementsstrijd wordt spannender dan ooit tevoren’

Na een opeenstapeling van tegenslagen doorstond Solar Team Twente woensdag de veiligheidskeuring. Teamlid Daan van Haren blikt namens het studententeam vooruit op de World Solar Challenge, die zondag van start gaat in het Australische Darwin.

Lees het volledige artikel hier.

Alexandra Mulder crowned as UT's 'most active student'

The 'More Than A Degree' award ceremony, organised by the Student Union, was held on Thursday evening in the TechMed Centre. At the annual event, Alexandra Mulder, a bachelor's student in Mechanical Engineering, was voted the UT's most active student.

Read more about the ceremony.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.