Ook Twents-Amsterdamse bachelor Advanced Technology in de maak

| Rense Kuipers

Na eerdere gezamenlijke bacheloropleidingen van de UT en de Vrije Universiteit Amsterdam, wordt nu serieus werk gemaakt van een gezamenlijke bacheloropleiding Advanced Technology. Een business case en een verzoek voor een macrodoelmatigheidstoets zijn in de maak.

De samenwerking tussen de UT en de VU geïllustreerd.

Dat blijkt uit de laatste managementrapportage, waarin staat dat de stuurgroep VU-UT positief adviseerde om een ‘bilocatie’ van de bachelor Advanced Technology te ontwikkelen aan de Vrije Universiteit.

Dat bevestigt opleidingsdirecteur Herbert Wormeester, die meldt dat ‘een projectorganisatie’ een macrodoelmatigheidstoets-verzoek voorbereidt en nadenkt over het curriculum, de business case en de logistiek voor de beoogde gezamenlijke opleiding.

Twee gezamenlijke bacheloropleidingen

Het betekent dat de plannen verder zijn dan de ‘verkennende fase’, zoals vorige maand genoemd tijdens de universiteitsraadsvergadering. Daarmee zou Advanced Technology de derde gezamenlijke bacheloropleiding van de UT en de VU kunnen worden, in navolging van Mechanical Engineering (sinds 2019) en Creative Technology (sinds afgelopen september).

Meer opleidingen?

Mogelijk volgen er nog meer gezamenlijke opleidingen binnen afzienbare tijd. Zo is een Twents-Amsterdamse opleiding Industrial Engineering & Management nog in een ‘verkennende fase’. En de universiteitsraad zag mogelijkheden in een bachelor Earth and Geo Sciences, iets waar het college van bestuur niet onwelwillend tegenover stond.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.