Prijzenregen bij Opening Academisch Jaar, dit zijn de winnaars

| Redactie

Prijzen voor een ondernemer, een onderwijzer en zes afgestudeerden werden maandagmiddag uitgereikt tijdens de Opening Academisch Jaar. Ook met het Wilminktheater als nieuw decor voor de academische plechtigheid kon de traditionele prijzenregen niet uitblijven.

Photo by: Fokke Eenhoorn
Prijzenregen bij Opening Academisch Jaar.

Merel Boers is dit jaar de winnaar van de Van den Kroonenbergprijs voor jong ondernemerschap. De alumna, die technische geneeskunde studeerde aan de UT en cum laude promoveerde in Enschede, is medeoprichter en CEO van het medisch-technologisch bedrijf Nicolab. Dat bedrijf ontwikkelde software genaamd ‘StrokeViewer’, gericht op het verbeteren van de diagnostiek en de behandeling van mensen met een beroerte.

De Van den Kroonenbergprijs is een eerbetoon aan wijlen rector Harry van den Kroonenberg en wordt uitgereikt door de Stichting Universiteitsfonds Twente. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 4500 euro en een beeld gemaakt door schrijver en beeldhouwer Mohana van den Kroonenberg, de dochter van.

TGS Award voor Jana Lim

De TGS Award vanuit de Twente Graduate School ging naar Jana Lim, dit jaar afgestudeerd aan de faculteit ITC. Voorheen was de TGS Award een geldprijs van 2500 euro voor beloftevolle masterstudenten met de ambitie om te promoveren. Sinds vorig jaar reikt de UT een PhD-contract voor de duur van vier jaar uit. In haar promotieonderzoek richt Lim zich op het voorspellen waar en wanneer aardverschuivingen en overstromingen plaatsvinden.

Vijf afstudeerprijzen

Voor elk van de vijf UT-faculteiten kreeg een recent afgestudeerde student een afstudeerprijs ter waarde van 1000 euro. Wisse van der Meulen was namens de faculteit BMS de gelukkige, waar hij vorig jaar de lerarenopleiding Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen afrondde. Esli Diepenbroek won vanuit de faculteit TNW de prijs, waar ze een dubbele master Nanotechnology en Chemical Science & Engineering afrondde met een 9 en een 9,5. Sinds vorig jaar is ze promovendus bij TNW-vakgroep Sustainable Polymer Chemistry.

Lara Monteagudo Tubau was namens de faculteit Engineering Technology de winnaar. Ze ontwikkelde tijdens haar afstudeeronderzoek voor de masteropleiding Industrial Design Engineering een toolkit voor inclusief basisonderwijs. Namens de faculteit EEMCS won Edian Annink de afstudeerprijs. De alumnus Embedded Systems studeerde eerder dit jaar af met een 9 als eindcijfer en ging daarna aan de slag bij Nedap Retail als Firmware Engineer. Last but not least: Sahara Sedhain won namens de faculteit ITC de afstudeerprijs. Ze deed haar afstudeeronderzoek naar natuurrampen en risicobeperking, waarvoor ze met een 8,88 uit 10 cum laude afstudeerde.

Centrale Onderwijsprijs

Afgelopen juni werd psychologiedocent Heidi Toivonen uitgeroepen tot UT-docent van het jaar 2023. Ze mocht deze middag de prijs – een oorkonde en een geldprijs van 2500 euro – officieel in ontvangst nemen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.