Streep door padelbanen op campus

| Redactie

Het plan om padelvelden op het tennispark van de UT aan te leggen, is van de baan. Uit onderzoek blijkt dat de geplande padelfaciliteiten niet aan de vereiste geluidsnormen voldoen.

Dat staat in een update over het ‘masterplan Sport en Cultuur’ van de UT. Eind 2022 werden de plannen voor padelbanen op de campus bekend, met de kanttekening dat er nog een vergunningsaanvraag bij de gemeente moest worden ingediend. Uit geluidsonderzoek blijkt nu dat de banen niet voldoen aan de vereiste milieuvergunning.

De padelsport, een mix tussen squash en tennis, is de laatste jaren bezig aan een snelle opmars. Volgens het Sportcentrum is de sport ook populair onder medewerkers en studenten. Voor UT’ers is er al wel de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief een balletje te slaan bij Plaza Padel aan de overkant van de Hengelosestraat.

Update: UT-tennisvereniging Ludica baalt

Marijn Binnekamp, voorzitter van tennisvereniging Ludica, vindt het jammer dat de padelbanen niet doorgaan. ‘Het was zeker een toevoeging geweest voor de campus.’ De tennisvereniging schoof aan bij een werkgroep over de padelfaciliteiten. ‘Daar werd duidelijk dat we als Ludica niet superveel gebruik konden maken van de banen, omdat ze vooral voor de vrijesport waren bedoeld. Maar we konden zeker iets van competitie gaan spelen op de banen.’ Binnen Ludica is genoeg interesse voor zo’n padelcompetitie, aldus de voorzitter. ‘Het is een mooie afwisseling met het zomerseizoen. Er zijn verschillende Ludicanen die elders meedoen aan een padelcompetitie.’

Volgens Binnekamp waren de plannen vergevorderd. ‘Het leek bijna rond. Maar sinds begin dit jaar zijn de regels voor padelbanen aangescherpt vanwege geluidsoverlast. Misschien kan het daarom niet doorgaan op de campus.’

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.