Plannen voor padelbanen op campus

| Redactie

Als het aan de UT ligt, kunnen medewerkers en studenten vanaf 2023 padellen op de campus. De universiteit wil padelbanen aanleggen op het tennispark. Er moet nog een vergunningsaanvraag worden ingediend bij de gemeente.

De plannen staan in het Lange Termijn Strategisch Huisvestingsplan (LTSH) van de UT. Om hoeveel banen het precies gaat, is nog niet bekend. De padelfaciliteit gaat in ieder geval niet ten koste van de huidige tennisbanen op de campus. Er moet nog een vergunningsaanvraag worden ingediend bij de gemeente. Met name geluidsoverlast blijkt bij de opening van padelbanen in de rest van het land een heikel punt.

De padelsport, een mix tussen squash en tennis, is de laatste jaren bezig aan een snelle opmars. Ook onder studenten en medewerkers van de UT is de sport populair, zo blijkt uit navraag bij het Sportcentrum. Met een UnionCard kunnen UT’ers al tegen gereduceerd tarief padellen bij Plaza Padel aan de overkant van de Hengelosestraat. Met de banen op de campus hoopt de UT nog beter aan de sportwensen van haar gemeenschap te voldoen.

Update 23/11

In de eerste versie van dit artikel schreven we dat de vergunningsaanvraag inmiddels is ingediend. Dit bleek op moment van schrijven nog niet het geval. De tekst is daarop aangepast.

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.