Verlate Vidi voor Fernandez Rivas

| Redactie

Adjunct-hoogleraar David Fernandez Rivas krijgt een Vidi-beurs van onderzoeksfinancier NWO. Zijn voorstel, dat hij in 2021 indiende, wordt alsnog gehonoreerd omdat er ruimte bleek voor een aanvullende toekenning. Met de beurs is een geldbedrag van 8 ton gemoeid.

Photo by: Rikkert Harink

NWO kent jaarlijks vanuit haar zogeheten Talentprogramma Veni-, Vidi- en Vici-beurzen uit. Fernandez Rivas diende zijn voorstel in 2021 in en NWO maakte afgelopen kalenderjaar de winnaars bekend. Dat waren in eerste instantie twee UT’ers: Roelof Rietbroek en Jimmy Faria Albanese. Aangezien er financiële ruimte was bij de Nederlandse onderzoeksfinancier mag Fernandez Rivas zich nu ook in dat rijtje scharen.

Met de subsidie wil de adjunct-hoogleraar zich richten op het verder optimaliseren van naaldloos injecteren, dat kan helpen om de schade die injecties aanrichten in de huid tot een minimum te beperken.

De Vidi-beurs is gericht op ervaren onderzoekers die na hun promotie de nodige sporen hebben verdiend in de wetenschap. Met de financiering à 800 duizend euro kunnen ze de komende vijf jaar een eigen groep en vernieuwende onderzoekslijn opzetten.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.