UT-studenten in actie voor kansarme kinderen in Nederland

| Jelle Posthuma

Studievereniging Sirius organiseert op 16 juni een benefietconcert in het Metropool Enschede om geld op te halen voor kansarme kinderen in Nederland. Ook maken de studenten een 24 uur durende radio-uitzending ‘Sirius Request’ vanuit hun eigen glazen huis in het TechMed Centre.

Foto: de radio-uitzending Sirius Request is ook dit jaar in het TechMed Centre.

De actie is in samenwerking met Stichting Kansarme Kinderen in Nederland, vertelt Len Nijhof van studievereniging Sirius. ‘Door de inflatie en de gestegen gasprijs hebben veel mensen in Nederland het financieel zwaar, dat geldt ook voor studenten. Maar er is een generatie die het nog veel moeilijker heeft: op dit moment leeft één op de acht kinderen in Nederland onder de armoedegrens. Daarom zijn wij deze actie gestart.’

Het benefietconcert is het startschot van de inzamelingsactie, vervolgt Nijhof. ‘Het Metropool Concertgebouw in Enschede heeft een zaal ter beschikking gesteld. Tijdens de avond treden verschillende artiesten uit de regio op, waaronder Enorm, J3ms en DJ Jarzee. Ook zijn er verschillende andere activiteiten op de avond om geld in te zamelen. We hopen een mooi bedrag op te halen, zodat deze groep kinderen bijvoorbeeld een keer een cadeautje krijgt op hun verjaardag.’  

Naast het benefietconcert laten de studenten zich 24 uur opsluiten in hun eigen glazen huis in het TechMed Centre. Eerder organiseerde de studievereniging ook al soortgelijke acties van Sirius Request, een lokale variant op 3FM Serious Request. In 2021 ging het geldbedrag naar het Wereld Natuur Fonds en in 2022 naar MIND, een organisatie die zich inzet voor psychische gezondheid onder jongeren.

Het benefietconcert is op 16 juni om 19.30 uur in Metropool Enschede. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Metropool.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.