Tanya Bondarouk nieuwe decaan BMS

| Redactie

Tanya Bondarouk is door het CvB benoemd tot nieuwe decaan voor de faculteit Behavioural Management and Social Sciences (BMS). Per 1 april 2022 volgt ze Theo Toonen op, die de functie sinds 2015 bekleedt.

Bondarouk is sinds 2014 hoogleraar Human Resource Management en Technologie aan de UT en voorzitter van de vakgroep HRM. Zij leidt het interdisciplinair onderzoek naar HRM, Technologie en Innovatie. Ze begon haar wetenschappelijk carrière aan de UT in 1999 als PhD-onderzoeker.

In 2004 werd Bondarouk universitair docent en in 2010 universitair hoofddocent. Een jaar later was ze als opleidingsdirecteur verantwoordelijk voor de opleiding (International) Business Administration. In 2015 werd ze daarnaast voorzitter van de examencommissie Management Sciences. Ook is Bondarouk betrokken bij talentontwikkelingsprojecten. Binnen de UT initieerde ze het onderzoek naar Talent Management in Academia en leidt ze mede de Shaping Expert Group ‘Individuals and Teams.’

Bondarouk neemt zitting in wetenschappelijke panels en adviesraden, van onder andere de NWO en de European Federation for management Development en de Academy of Finland. Ze is samen met Jennifer Herek ook voorzitter van de UNL commissie ‘Erkennen en Waarderen.’ Ook is ze bestuurslid van het Landelijk netwerk vrouwelijke hoogleraren.   

Theo Toonen legde onlangs een deel van zijn taken neer wegens persoonlijke omstandigheden. Hoogleraren Ellen Giebels en Ciano Aydin nemen gedeeltelijk vertegenwoordigende taken over, tot 1 april 2022.

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.