U Parkhotel ontslaat negen medewerkers door coronacrisis

| Jelle Posthuma

Het U Parkhotel neemt noodgedwongen afscheid van negen van haar medewerkers. Vanwege de voortdurende coronacrisis moet het hotel maatregelen nemen om het hoofd boven water te houden.

Photo by: Laurens Kuipers

De financiële impact van de lockdown is enorm voor het U Parkhotel, zo staat in een persbericht dat het hotel samen met de UT naar buiten bracht. De huidige personeelskosten zijn ‘te hoog om te overleven’. Vanwege de voortdurende maatregelen en de sombere verwachtingen voor de eerste helft van dit jaar moet het hotel reorganiseren. Waar precies de klappen vallen is onduidelijk.

Sylvester Ponsen, die sinds januari de nieuwe directeur van het U Parkhotel is, wil desgevraagd niet reageren op de ontslagen. Uit het bericht blijkt dat het hotel werkt aan een ‘toekomstbestendige organisatie’.

Aandeelhouder

Het U Parkhotel is gevestigd in de Hogekamp. Het hotel huurt haar gedeelte van de Hogekamp BV. De UT is voor honderd procent aandeelhouder van deze bv via haar dochteronderneming Technopolis Twente. Begin vorig jaar werd de huur voor het U Parkhotel al verlaagd naar een ‘reëler bedrag’. Dat kwam mede doordat het gebouw 5,1 miljoen euro minder waard bleek te zijn dan voor de verbouwing werd verwacht.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.