Nieuwe eigenaar voor The Gallery

| Rense Kuipers

The Gallery heeft in a.s.r. real estate een nieuwe eigenaar. De vorige eigenaren, de UT en zes andere aandeelhouders, verkochten het gebouw voor zo’n 10,5 miljoen euro. De verkoop heeft voorlopig geen gevolgen voor UT-partijen die huren, zoals het DesignLab en Novel-T.

De UT was voor 1/7e aandeelhouder van het gebouw en houdt aan de verkoop een bedrag van zo’n 150 duizend euro over. A.s.r. real estate heeft nu het gedeelte dat in 2013 verbouwd is tot The Gallery volledig in handen. Het Langezijds-gedeelte, waar de faculteit ITC en een roboticacluster naartoe verhuizen, is voor 100 procent eigendom van de UT.

De huidige huurcontracten gaan één-op-één over naar de nieuwe eigenaar van het gebouw. Dat betekent dat bijvoorbeeld het langlopende huurcontract van het DesignLab gewoon doorloopt. Het beheer van het gebouw blijft ook gewoon in handen van BTC-Twente. Wat de verdere plannen zijn van de nieuwe eigenaar is op dit moment onduidelijk.

Het is de eerste aankoop van a.s.r. real estate op de campus. De vastgoedtak van de gelijknamige verzekeringsmaatschappij laat in een persbericht doorschemeren de ambitie te hebben ‘om meer objecten te acquireren op dit science park en andere science parks in Nederland’. Daarom ontstond vorig jaar het ASR Dutch Science Park Fund, een fonds dat investeert in commercieel te exploiteren vastgoed op science parks.

The Gallery

The Gallery ontstond uit een deel van het voormalige Langezijds, het gebouw van Scheikundige Technologie. Na herontwikkeling opende Koning Willem-Alexander in 2014 The Gallery, een plek  met kennisvalorisatie, innovatie en ondernemerschap onder één dak. De UT was sinds de herontwikkeling samen met zes regionale investeerders VolkerWessels, Weshold, BTC-Twente, Nieuwzicht in Bogt, Reggeborgh Vastgoed en DTME aandeelhouder.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.