Drie artiesten in beeld voor lustrumkunstwerk

| Redactie

Drie kunstenaars zijn in de race om een ‘beeldbepalend’ kunstwerk voor de zestigste verjaardag van de UT. Van de ruim vijftig reacties, mogen nu Atelier van Lieshout, Studio PolyLester en Yvonne Dröge Wendel hun voorstel verder uitwerken.

Photo by: Tim Rijnhout

Three artists in the picture for lustrum artwork

Three artists are in the race to create an 'iconic' artwork for the 60th birthday of the UT in 2021. Out of the more than fifty responses, Atelier van Lieshout, Studio PolyLester and Yvonne Dröge Wendel can now further develop their proposal. In three months, the UT will choose one of them to create the artwork.

Om het zestigjarig bestaan van de UT extra luister bij te zetten, schreef de universiteit in november een prijsvraag uit voor een ‘beeldbepalend kunstwerk’. Ruim vijftig artiesten reageerden op die oproep. De CAAC, de Campus Art Advisory Committee, selecteerde vervolgens drie voorstellen die het beste aansloten op de gestelde criteria, zoals duurzaamheid en een connectie met technologie.

De komende drie maanden krijgen de geselecteerden de tijd om verder te werken aan hun idee. De UT kiest vervolgens een van de drie projectplannen, waarna de gekozen kunstenaar anderhalf jaar de tijd krijgt om het kunstwerk te realiseren. In november 2021, wanneer de UT haar dies natalis viert, is de onthulling.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.