Nieuwjaar inluiden met broodjes, sapjes en eitjes

| Redactie

In het U Parkhotel waren vanmorgen zo’n achthonderd UT’ers aanwezig voor het nieuwjaarsontbijt. Ze wensten elkaar al dan niet ongemakkelijk een gelukkig nieuwjaar. Collegevoorzitter Victor van der Chijs reikte de mediaprijzen uit.

Photo by: AJF

Na het ontbijt, met voor het eerst het U Parkhotel als decor, was het tijd voor de collegevoorzitter om terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te blikken op dit jaar. Het jaar 2019 was volgens Van der Chijs een jaar van zowel hoogtepunten als dieptepunten. Met positieve resultaten in de vorm van een recordinstroom studenten en goede resultaten in onder meer de Keuzegids en Elsevier. Als dieptepunten noemde hij het overlijden van Arjen Hoekstra en het wegvallen van de UT uit de top 200 van de Times Higher Education-ranglijst.

2020 wordt volgens de collegevoorzitter onder meer het jaar van het doorvoeren van de nieuwe strategie, het aannemen van een recordaantal nieuwe personeelsleden en het starten van nieuwe samenwerkingen.

Na de korte toespraak, reikte Van der Chijs de ‘UT in de media’-prijzen uit, vier stuks in totaal. De studentenprijs was voor Solar Team Twente, Dilu Mathew en Pepijn Beekman kregen de prijs voor promovendi, Cybersecurity-hoogleraar Aiko Pras won de faculteitsprijs en onderzoeker Femke Nijboer kreeg de sociale mediaprijs.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.