Freek van der Meer nieuwe decaan ITC

| Redactie

UT-hoogleraar Freek van der Meer wordt de nieuwe decaan van de faculteit ITC. Hij volgt per 1 april 2020 Tom Veldkamp op, die tien jaar aan het hoofd van de faculteit stond. Van der Meers aanstelling is voor een periode van vier jaar.

Photo by: RIKKERT HARINK

Freek van der Meer new dean ITC

UT professor Freek van der Meer will be the new dean of the ITC faculty. He will succeed Tom Veldkamp on 1 April 2020, who was the head of the faculty for ten years. Van der Meer's appointment is for a period of four years.

Freek van der Meer is hoogleraar Geothermal Energy & Earth Resources. Zijn onderzoekt richt zich op de bijdrage van aardwetenschappen aan de energietransitie. Daarnaast is hij portefeuillehouder onderwijs en capacity development in het faculteitsbestuur van ITC.

Van der Meer wacht als decaan onder andere een grote verhuizing. De faculteit ITC verhuist, volgens de meest recente plannen, in 2022 naar gebouw The Gallery op de campus.


In 2018 verscheen er een uitgebreid interview met Freek van der Meer in ons Science & Technology Magazine over zijn onderzoek en persoonlijke leven. Lees het interview hier (Engels).

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.