Groen licht voor ATLAS naar hemelsblauwe Drienerburght

| Rense Kuipers

De verhuizing van University College ATLAS naar de Drienerburght gaat definitief door. De begane grond van het gebouw wordt volledig gerenoveerd en, opmerkelijk, het nu nog grijze gebouw krijgt een hemelsblauwe kleur. Per januari 2020 is de verbouwing gereed en kan ATLAS verhuizen.

Definitive move: Atlas to Drienerburght

The move from University College ATLAS to the Drienerburght is definitive. The ground floor of the building will be completely renovated and, remarkably, the now gray building will get a sky blue color. The renovation will be completed in January 2020, so ATLAS can relocate.

Het college van bestuur had vorig jaar al de wens om ATLAS, nu nog in Citadel, permanent te vestigen in de Drienerburght. Dit tot enthousiasme van de opleiding. Tot aan het begin van dit jaar deed de Drienerburght nog dienst als conferentiehotel, maar is nu verhuisd is naar de Hogekamp onder de naam U Parkhotel.

Voordat het zover is, moet het gebouw nog flink opgeknapt worden. Deze maand start de inpandige sloop van de begane grond. Vanaf oktober vindt de renovatie plaats: vanwege de bijzondere vorm van het ATLAS-onderwijs – veel projecten en veel persoonlijke begeleiding van docenten – komt er veel variatie qua onderwijsruimtes.

Ook vindt er een duurzaamheidsslag plaats. Het gebouw gaat ‘van het gas’ en deels gaat de stroomvoorziening over van wisselspanning op gelijkspanning. Ook krijgt de begane grond nieuwe plafonds, vloerbedekking en wandbekleding.

Aan de buitenkant zal vooral de nieuwe kleur opvallen: hemelsblauw. Die keuze is gemaakt om aan te sluiten op de blauwe tribunes, die op het Hogekampplein komen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.