Ondersteuning valorisatie in de rode cijfers

| Rik Visschedijk

De gezamenlijke diensten verwachten dit jaar op een tekort van ruim een miljoen uit te komen. Dat staat in de laatste UT-managementrapportage. Vooral de investering in valorisatie-activiteiten kampt met tegenvallende cijfers.

Bij Innovationlab, waar de valorisatietaken van UT belegd zijn, valt een subsidie weg en zijn er iets hogere salariskosten. Dat levert een tekort op van een half miljoen. Jaap Beernink, directeur Innovationlab, zegt dat dit tekort voortkomt uit een subsidie die al een aantal jaren geleden weg viel, maar nu voor het eerst zichtbaar in de begroting is gemaakt. Daarnaast is er een tekort van twee ton bij de UT-afdeling Strategic Business Development. Daar moet een nieuw businessplan inzicht en uitkomst bieden, zo staat in de rapportage.

De gehele UT lijkt eind van het jaar 1,7 miljoen in het rood te schrijven. Dat is een meevaller, want er was vier ton meer verlies verwacht. Die meevaller is voor een groot deel te wijten aan het extra geld dat binnenkomt uit de collegegelden.    

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.