Uraad stemt in met samenwerking VU

| Jelle Posthuma

De Uraad stemde woensdag in met de nevenvestiging van de UT-bachelor Mechanical Engineering aan de VU in Amsterdam. Volgend collegejaar gaat de opleiding van start.

In de extra ingelaste overlegvergadering kwamen de partijen snel tot een besluit. Eerder toonde de Uraad zich kritisch over het plan van de twee universiteiten. Grootste struikelblokken toen: de verwachte toename van de werkdruk en de bekostiging van onderzoek. Uit een rondje langs de fracties bleek woensdag dat deze pijnpunten, na onderlinge gesprekken, zijn weggemasseerd. Alle partijen toonden zich positief over de samenwerking met de VU. Het conceptbesluit werd zonder stemming aangenomen.

Met het besluit haalt de voorgenomen nevenvestiging de deadline van 1 oktober. Dan kunnen studenten zich inschrijven voor de nieuwe bachelor op Studielink. De twee universiteiten verwachten een instroom van 200 bachelorstudenten in het eerste jaar. Voor de VU is een harde eis dat 65 procent van deze studenten Nederlands zijn. Het overgrote deel van het curriculum speelt zich af in Amsterdam: slechts één keer in de twee weken moeten de studenten naar Twente.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.