Volop prijzen bij opening academisch jaar

| Rense Kuipers

Afstudeerprijzen, de onderwijsprijs, de TGS Award en de Brinksma Innovation Grant werden uitgereikt tijdens de opening academisch jaar, vandaag in de Waaier. UT-er Martijn Blom ging met twee prijzen naar huis.

Photo by: Eric Brinkhorst
De winnaars van de afstudeerprijzen. V.l.n.r.: Daan Poppema, Rutger Brunink, rector Thom Palstra, Martijn Blom, Boudewijn van den Berg en Alireza Ajami.

PhD-student Martijn Blom ontving de TGS Award en de afstudeerprijs bij zijn faculteit TNW. De TGS Award van de Twente Graduate School is voor getalenteerde en excellente masterstudenten die een PhD willen doen. In die categorie valt Blom volgens de jury. De geldprijs van 2500 euro is bedoeld voor scholing.

Blom studeerde eerder cum laude af bij Chemical Engineering. Voor het onderzoeksgedeelte van zijn scriptie kreeg hij een 10. Dat leverde hem de afstudeerprijs op. Blom is momenteel promovendus bij de TNW-vakgroep Sustainable Process Technology.

Ook de andere UT-faculteiten reikten afstudeerprijzen uit. Bij BMS ging de eer naar Rutger Brunink, die direct na zijn master begon als docent academische vaardigheden bij BMS. Ook hij studeerde cum laude af en met een 9 voor zijn scriptie. De faculteit ET kon eveneens een cum laude-afstudeerder noteren, Daan Poppema. Hij rondde zijn master Water Engineering & Management af met een 9 en is nu promovendus bij de waterbeheer-vakgroep van Suzanne Hulscher.

De winnaar van de EWI-afstudeerprijs blijft ook als promovendus aan de UT verbonden. Boudewijn van den Berg kreeg een 9 voor zijn thesis als masterstudent Electrical Engineering. Hij is nu PhD bij de Biomedical Signals and Systems-vakgroep. De faculteit ITC hanteert een ander cijfersysteem. Alireza Ajami studeerde af met een score van 90 (uit maximaal 100).

Brinksma Innovation Grant

Brigit Geveling is de tweede winnaar van de Brinksma Innovation Grant. De EWI-docent volgt Sandor Löwik op, die vorig jaar als eerste de prijs, vernoemd naar oud-rector Ed Brinksma, in ontvangst nam. Met het winnen van deze onderwijsprijs krijgt Geveling een jaar lang de ruimte om te experimenteren met onderwijs.

Docent van het jaar

Civiele techniek-docent Farid Vahdati werd al in juni uitgeroepen tot UT-docent van het jaar 2018. Vandaag nam hij de bijbehorende cheque ter waarde van 2500 euro in ontvangst.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.