Asbest in hockeytoren Drienerlo

| Jelle Posthuma

Bij een verbouwing in hockeyclubhuis DHC Drienerlo – de beroemde zoutboortoren op de campus - is asbest gevonden. Daardoor lopen de werkzaamheden vertraging op.

Photo by: Picasa

Vorig jaar won de vereniging nog een prijs voor ‘meest bijzondere clubhuis van Nederland’. Het is namelijk een oude zoutboortoren, waarvan er nog maar drie Nederland staan.  De hockeyclub kreeg de boortoren in 1969 van AkzoNobel geschonken en bouwde deze vervolgens om tot clubhuis.

Bij het verhelpen van een lekkage werd afgelopen mei asbest ontdekt. ‘Daarop gingen we in gesprek met het Facilitair Bedrijf’, vertelt oud-voorzitter Geert Geerts. ‘De omvang van de asbest bleek meer dan gedacht.  Het FB heeft toen aangegeven al het vervuilde materiaal in de boortoren te verwijderen.’

September

De verwachting was dat de verbouwing voor september – en dus voor de start van het nieuwe sportseizoen -  klaar zou zijn. ‘Door de bouwvak en omdat het asbest moeilijk te bereiken was, loopt de verbouwing uit’, vertelt de oud-voorzitter. De werkzaamheden zijn nu met een maand bijgesteld. Geerts hoopt dat de verbouwing volgende week in grote lijnen afgerond is.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.