Stemmen op UT-studenten

| Rense Kuipers

Met de landelijke verkiezingen net achter de rug, staan binnenkort op de UT de eigen verkiezingen voor de deur. Van 29 mei tot en met vrijdag 2 juni kun je stemmen welke studenten in de universiteitsraad komen.

In totaal zijn er negen zetels te verdelen. Wie mee wil doen aan de verkiezingen voor de universiteitsraad heeft tot 12 april de tijd om zich kandidaat te stellen.

Negen studenten

De universiteitsraad bestaat uit negen medewerkers en negen studenten. Ieder jaar zijn er verkiezingen voor studenten. Iedere twee jaar voor medewerkers. De negen studenten die nu in de raad zitten, worden vertegenwoordigd door UReka (5 studenten), DAS (3 studenten) en de PvdUT (1 student).

De Vrije Student Twente

Het was de bedoeling dat een nieuwe partij – De Vrije Student Twente – mee zou doen aan de komende verkiezingen. Dat plan is voorlopig van de baan, zegt de huidige voorzitter en applied physics-student Dorus Dijkstra. ‘Het streven was er wel en ambitie hebben we zeker, maar deze verkiezingen komen voor ons nog te vroeg. We willen eerst een grotere achterban creëren.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.