Prijs voor SimpleVR en Kiek'n wat wordt

| Marianne de Beer

De start-up SimpleVR won afgelopen vrijdag de juryprijs voor ‘best business idea’ tijdens de tweede editie van Funding Nemo in Spinnerij Oosterveld. Start-up Kiek’n wat wordt ging er met de publieksprijs voor beste pitch vandoor.

De studenten Lars ter Steege (Saxion) en Richard Kippers (Windesheim) willen met SimpleVR 3D-tekeningen van bijvoorbeeld het interieur van een huis tot leven laten komen door middel van virtual reality brillen. Ze ontvangen vijfhonderd euro en gratis consultancy van het Dutch Student Investment Fund (DSIF). ‘Ze krijgen hiermee de kans om hun product echt op de markt te zetten’, zegt David de Meij van medeorganisator DSIF.

Humor en leuke opmerkingen

De studenten Remco Muurlink (Saxion) en Jaap Walsweer (UT) van Kiek’n wat wordt willen verrassingsactiviteiten organiseren om de date van hun klanten onvergetelijk te maken. ‘Deze pitch viel door de flinke dosis humor en leuke opmerkingen vanuit de jury erg goed in de smaak bij het publiek en gaf een goede boost aan de sfeer’, blikt De Meij terug. ‘Het publiek verkoos hen door middel van applaus als winnaar. Zij krijgen een jaar gratis webhosting, een gratis sessie met Studio-Sandbox en gratis branding ontwerpen.’

Zes start-ups

In totaal presenteerden zes start-ups hun ideeën. ‘Aan de beurt kwamen nog Phenomenal Garments van IBA-student Jason van der Weijde, BuBclean, een product van professor David Fernandez Rivas dat de UT-studenten Amaia Vesga en Lara Leijtens op de markt brengen.’ Vervolgt: ‘Na de pauze was IEM-student en fotograaf Artuhur Nazarian aan de beurt met het platform Zumin, waarop professionele fotografen hun foto’s online kunnen verkopen. De laatste pitch werd gegeven door TinyGiants. De vier studenten willen met behulp van 3D-beelden communicatie tussen mensen verbeteren door abstracte concepten op een duidelijke manier te visualiseren.’

Het start-upevenement Funding Nemo vond voor de tweede keer plaats en werd georganiseerd door Hardstart, het Dutch Student Investment Fund en TEC. Met 125 studenten en investeerders was het volgens De Meij twee keer zo groot als de eerste editie.


Foto: SimpleVR ontvangt de juryprijs

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.