Studenten maken interactieve film

| Robin van Emmerloot

In de We Create Identity-expositie, gisteren in het SmartXP-lab, vertoonden eerstejaarsstudenten Creative Technology hun interactieve video’s. De studenten laten hierin de kijkers de verhaallijn bepalen van de film. Bezoekers konden een middagje regisseur spelen.

In projectgroepen van ongeveer vijf personen werkten de studenten in een periode van negen weken een script uit tot een interactieve film. ‘De door de kijker gemaakte keuzes beïnvloeden de loop van het verhaal en de film’, vertelt Dennis Reidsma, coördinator van het project.

Modern onderwijs

Wat Reidsma betreft valt dit typisch binnen de moderne vorm van onderwijs die hij aanbiedt. ‘We zetten de studenten aan het werk zodat ze zelf leren en ontdekken.’ Doormiddel van het multimediaplatform Ximpel moesten studenten videomateriaal interactief maken.

Iedere groep gaf een andere invulling aan de opdracht. Een van deze invullingen was ‘Pickpocket’. De kijker moest razendsnel beslissen als de portemonnee van de hoofdpersoon wordt gestolen. Andere groepen probeerden naast amusement ook een stukje informatie in te brengen. Zo werden ook de eetgelegenheden in Enschede in kaart gebracht en was er een film over de prehistorie tot de tijd van de vorsten.