'Throw your GoPro' op Kickstarter

| Robin van Emmerloot

Normaal gesproken is het echt niet goed als je met een camera gooit. Maar in het geval van AER, een nieuwe GoPro-accessoire van drie CreaTe-studenten, is dit wel degelijk de bedoeling. ‘Throw your GoPro’ is de slogan waarmee zij op Kickstarter financiering willen binnenhalen.

Soms blijkt eenvoud het sleutelwoord te zijn. Een grote dartpijl met voorop een GoPro is alles wat nodig blijkt te zijn voor luchtbeeldmateriaal. ‘Simplifying aerial footage’ zoals Pablo Trautwein (23, Creative Technology) het project benoemt. Samen met mede CreaTe-studenten Mark de Boer (21) en Nick Schijvens (23) heeft hij het project AER opgezet.

Droom zonder drone

‘Het project is voortgekomen uit een ander project van Nick’, vertelt Trautwein. 'Hij wilde in zijn projectvideo een mysterieus luchtshot opnemen en kwam al snel tot AER.' Het bleek dat dat er veel interesse was in dit concept. Schijvens wist De Boer en Trautwein erbij te betrekken, waarna ze het project in de businessmodule van Creative Technology uitwerkten tot een uitvoerbaar businessplan.

‘AER is geen drone vervanger, maar weet op een eigenzinnige manier beeldmateriaal in de lucht te maken’, aldus Trautwein. ‘Het prototype bestaat uit twee stukken foam die de vleugels vormen. Een grote plastic draaiknop brengt het geheel tot een product. In deze draaiknop kan de GoPro bevestigd worden. Uiteindelijk kan het geheel de lucht in geworpen worden.

Vanuit de startup hub in de Bastille werken de studenten samen met IBA-student Daan Wijdeveld om hun droom waar te maken. Met ruim 6000 volgers op Instagram geven ze zelf regelmatig beelden weg gemaakt door middel van het prototype. Ook een reveal trailer mocht niet ontbreken.

Kickstarter

‘Alles staat klaar voor productie’, stelt Trautwein. Het team is een samenwerking aangegaan met HSV te Ede, waar de productie op Nederlandse bodem zal plaatsvinden. Nu zoeken ze nog financiën voor de productie.

Op Kickstarter zal een crowdfunding campagne plaats vinden. ‘We hebben een doel van 70.000 euro binnen 35 dagen’, vertelt Trautwein over het project. De eerste 300 supporters kunnen daarbij voor 39 euro het GoPro accessoire kopen, en daarna zal de prijs staan op 49 euro.

Bij een succesvolle crowdfunding start direct de productie en hopen ze in januari 2017 de eerste AER te leveren.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.