Huize Schommelbank wint waterpolotoernooi

| Olaf de Kruijff

In het buitenzwembad op de UT werd gisteravond het Piranha Studenten Waterpolo Toernooi (PSWT) gehouden. Zestien teams namen het in een competitie met poule- en knock-out-fase tegen elkaar op.

De teams die meespeelden om de toernooiwinst waren erg divers. Sam de Roover (22, M-CiT) van de polocommissie van Z.P.V. Piranha, vertelt er meer over:

‘In elk team zit wel een waterpoloër, maar verder bestaan de teams uit huizen, disputen en andere vriendengroepen. Je ziet ook wel dat niet iedereen erop zit, want het zwemmen is soms echt abominabel. Daar gaat het alleen echt niet om, want het is gewoon een leuke manier om mensen kennis te laten maken met waterpolo en gezellig een biertje te drinken. Het gewone waterpoloseizoen is ook afgelopen, dus het is tijd om de vreugde met anderen te delen.’

Half veld

Om het niet al te intensief te maken, spelen de teams ook maar op een half veld, waar normaal kinderen van vier tot zes jaar op spelen. ‘Ze spelen met vijf spelers in het water, maar de teams bestaan uit groepen van vijf tot acht spelers’, zegt De Roover. Bovendien worden de waterpoloërs behoorlijk beperkt in hun aandeel in het spel. De Roover: ‘Die moeten gooien met hun verkeerde arm, mogen ook alleen met die arm keepen als ze op goal staan en ze mogen niet scoren.’

Vier poules

De teams speelden eerst in vier poules van vier teams, waar de poulewinnaars doorstroomden naar de halve finale. In twee poules kwamen het Piranha zwemmersteam Poseidon en De Granaet (veelal waterpoloërs uit Friesland) ongeslagen uit de poulefase, maar bij de andere twee poules werd pas in de laatste wedstrijd bekend wie door zou gaan.

Kruidenbitter, appeltaart en cake

In de halve finale speelde Poseidon tegen Huize Schommelbank en De Granaet tegen De Zwembandjes (vriendengroep). Beiden werden beslist na strafworpen, waarna De Granaet en Huize Schommelbank in de finale belandden. In de finale had De Granaet duidelijk het overwicht, maar door de spelregel dat waterpoloërs niet mochten scoren bleef de brilstand op het scorebord. Na strafworpen won Huize Schommelbank het toernooi. Ze konden zich tegoed doen aan ijskoude kruidenbitter, waar De Granaet als runner-up een appelkruimeltaart kreeg voor bij de biertjes en Poseidon als winnaar van de troostfinale zichzelf een cake verschafte.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.