UT wil werkplaats voor studententeams

| Rense Kuipers

Het college van bestuur wil dat er op de campus een centrale voorziening komt in de vorm van een werkplaats. Dit moet studententeams zoals Solar Team Twente in staat stellen om te werken aan hun projecten.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Het is nu de taak aan het Facilitair Bedrijf om een projectgroep op te zetten en de mogelijkheden te onderzoeken. Teams waaraan het college van bestuur al zit te denken om te gaan huisvesten zijn onder andere het Solar Team, Green Team, Solar Boat Twente en het RoboCup-team.

‘Het college vindt dat er op de campus ruimte moet zijn voor ondernemende studenten die aan innovatieve projecten werken’, licht UT-woordvoerder Bertyl Lankhaar toe. ‘Dat past ook binnen het idee van de campus als living lab.’

Solar Team

Het solarteam dat in 2017 deel zal nemen aan de World Solar Challenge in Australië zal nog geen gebruik kunnen maken van de faciliteiten. Daarvoor zal de werkplaats niet op tijd af zijn. Daarom zal het team samen met het facilitair bedrijf zoeken naar een tijdelijke huisvesting. Mogelijk zal Vliegveld Twenthe weer de uitvalsbasis zijn, maar het college van bestuur hoopt het team dichterbij de UT faciliteiten te kunnen bieden.

Voor de zomer moet bekend zijn waar mogelijkheden liggen voor een werkplaats op de campus. Dat er veel ruimte nodig is, lijkt evident. Zo heeft Solar Team Twente al aangegeven zo’n 600 vierkante meter nodig te hebben.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.