24 campusflats doen mee aan duurzaamheidsstrijd

| Paul de Kuyper

24 huizen op de campus strijden komende maand om de titel ‘duurzaamste studentenhuis’. Het huis dat tot 9 mei het meest bespaart op zijn energieverbruik wint een energiezuinige koelkast en drankjes en hapjes voor een groot huisfeest.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

De competitie tussen campusflats, de Sustain-a-Battle, is een initiatief van de UT, campushuisvester De Veste, duurzaamheidsnetwerk Generatin’ en adviesbureau Zienergie. Studenten moeten een energieplan opstellen en een maand lang – van 11 april tot en met 9 mei – zo veel mogelijk besparen op stroom en gas.

De zuinigste campusbewoners mogen hun energieplan en hun resultaten pitchen tijdens de finale op 12 mei. Een jury bepaalt wie zich een jaar lang duurzaamste studentenhuis mag noemen en een koelkast plus huisfeest wint. De nummers twee en drie krijgen producten waarmee ze (nog meer) energie kunnen besparen.

Kick-off

De aftrap van de duurzaamheidscompetitie vond maandagmiddag plaats in het Openluchttheater. De deelnemende huizen kregen daar een vlag die ze tijdens de battle voor het raam of aan het balkon kunnen hangen. De opkomst bij de kick-off was niet hoog. Door de tentamens gaven slechts enkele van de 24 ingeschreven campusflats acte de présence.

De Sutain-a-Battle maakt deel uit van de Living Smart Campus, een verzameling projecten waarbij de campus wordt gebruikt als living-lab. Een ander project is de escape room Think like Turing van studievereniging Inter-Actief die tot eind deze maand op het O&O-plein staat.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.