Weer één miljoen voor Amerikaans fonds

| Sandra Pool

De UT stelt nogmaals één miljoen euro beschikbaar voor het Cottonwood Technology Fund Europe (CTFE). Het CvB wil hiermee een bijdrage leveren aan valorisatie. Eerder, in mei 2014, stelde de UT ook eenzelfde bedrag beschikbaar.

Het fonds begeeft zich momenteel in de second closing, een fase waarin het fonds op volle sterkte wordt gebracht. Een tweede investering vindt de UT van belang om te laten zien dat ze oog heeft voor de belangrijke investeerder Cottonwood en gelooft in de eigen start-ups. Met de investering maakt de UT eveneens optimaal gebruik van de kennis, ervaring en deskundigheid van Cottonwood.

Het CTFE is nu een jaar actief, heeft twee investeringen in Twente gedaan, (1,6 miljoen in Clear Flight Solutions en 1 miljoen in Eurekite, beiden UT-spin-offs) en één in Amsterdam. Andere investeringen zitten in de pijplijn.

Het Amerikaanse technologiefonds is vooral succesvol geworden met ‘vroege fase financiering’: investeringen in nieuwe, innovatieve bedrijven.Doordat het fonds financiële injecties geeft aan de meest kansrijke ondernemingen en betrokken is bij de ontwikkeling ervan, ontstaat er bij de bedrijven meer groei.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.