UT peilt tevredenheid medewerkers

| Paul de Kuyper

Na drie dagen heeft ruim een vijfde van de werknemers van de UT het driejaarlijkse medewerkersonderzoek ingevuld. Niet alle resultaten worden straks gerapporteerd. Acht van de 155 UT-afdelingen zijn te klein.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

De afdeling Human Resources (HR) peilt elke drie jaar de tevredenheid van alle UT-medewerkers. De respons is doorgaans hoog. In 2012 vulden 1800 UT’ers (bijna 57 procent) de enquête in. Donderdag, na drie dagen, was de respons van dit jaar 21 procent. Invullen kan nog tot 9 oktober.

Anonimiteit

Onderzoeksbureau Effectory, dat het onderzoek uitvoert, neemt niet alle resultaten mee in het eindrapport. Acht van de 155 UT-afdelingen zijn te klein om volledig mee te worden genomen in het tevredenheidsonderzoek, bevestigt HR-directeur (ad interim) Frans Duijnstee.

‘Om de anonimiteit zo goed mogelijk te garanderen, wordt pas gerapporteerd als een afdeling uit zes personen of meer bestaat en als minstens vier medewerkers het onderzoek hebben ingevuld’, aldus Duijnstee.

Dat betekent volgens de HR-directeur niet dat werknemers in kleine UT-afdelingen het onderzoek niet kunnen invullen of dat er met hun gegevens helemaal niets wordt gedaan.

Duijnstee: ‘Ook al zit je in een kleine eenheid, je mening over je faculteit of de UT als geheel gaat niet verloren. Enkel het onderdeel dat over je eigen groep en je eigen leidinggevende gaat, wordt dan niet meegenomen omdat het naar personen te herleiden valt.’

Rapportcijfer 2012; 7,4

In 2012 gaven de UT-medewerkers de universiteit en 7,4 als rapportcijfer. Het goede contact met collega’s zorgde voor een hoge score. Iets minder blij waren de werknemers met de mogelijkheden door te groeien en met de toegenomen werkdruk.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.