Debat over studentenverkiezingen

| Maaike Platvoet

Drie studentenpartijen, drie lijsttrekkers en een week lang – van 1 tot en met 5 juni – verkiezingen voor de Universiteitsraad. Wie zijn die lijsttrekkers eigenlijk? En wat vinden zij belangrijk? Op woensdag 27 mei zullen ze van zich laten horen in een verkiezingsdebat.

Photo by: Jellien Tigelaar

Joep Kiewiet is lijstrekker voor de nieuwe studentenpartij De Ambitieuze Student en studeert advanced technology. Janique Westerbeek voert de lijst aan voor de PvdUT en is student international business administration en Tim Schuitema, student technische bedrijfskunde, is lijstrekker voor UReka. Zij zullen met elkaar in debat gaan in het Atrium van de Ravelijn, tijdens een lunchdebat georganiseerd door UT Nieuws.

Na een korte elevator pitch waarin ze hun partij en zichzelf voorstellen, zal er een discussie zijn aan de hand van verschillende stellingen. Vinden de partijen het bijvoorbeeld noodzakelijk dat er een studentvertegenwoordiger in het college van bestuur komt? En hoe denken zij over van de ambitieuze internationaliseringsplannen op de UT?

Ook voor het publiek is er volop gelegenheid om kritische vragen te stellen. Er staat in het Atrium een gratis lunch klaar. Het debat start om 12.45 uur.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.