Passie op het O&O-plein

| Marly Bergen

Jezus en Judas die samen een balletje trappen op het O&O-plein? Dat gebeurde gisteravond tijdens de opnames van The Passion, de muzikale vertelling over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus.

The Passion wordt elk jaar op Witte Donderdag uitgezonden en is dit jaar op 2 april. Een aantal acteurs waren gisteren bij de opnames aanwezig: Jeroen van der Boom (Petrus) Mattie & Wietze van Q-Music (discipelen), Jeroen van Koningsbrugge (Judas) en Jim de Groot (Jezus). Zij trapten samen een balletje en stonden daarna de pers te woord.

Vriendschap op het O&O plein

‘Een kenmerkend onderdeel van The Passion is dat we filmen op iconische locaties. Een universiteit is een voorbeeld van zo’n iconische plek, het ontstaan van vriendschappen tussen studenten is iets bijzonders. De scène die hier wordt opgenomen gaat ook over belangrijke vriendschappen, daarom is het zo’n gepaste plek’ vertelt producer Jacco Doornbos. Hij verklapt ook alvast dat het O&O-plein niet het startpunt zal zijn van de processie op 2 april. ‘We zenden altijd uit vanaf twee locaties, aan de ene kant van de stad gebeurt iets en tegelijkertijd aan de andere kant, hier nemen we alleen deze scène op’, aldus Doornbos.

Jezus

Jim de Groot, zoon van Boudewijn de Groot, is gekleed in het wit wat hem al aardig typeert voor zijn rol als Jezus. ‘Ik werd gebeld door de EO of ik Jezus wilde spelen.’ Ik had zelf nog nooit naar The Passion gekeken, maar wist dat het bestond.’ Om zich in zijn rol te verdiepen vertoefde hij een week in het klooster en las bijbelteksten. ‘Ook heb ik gepraat met een priester. Ik probeer zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven in deze rol, ik denk dat dat een goede manier is.’ De zenuwen zijn bij de Groot ver te zoeken: ‘Ik laat het gewoon over me heen komen.’

Bijrollen

Ook Mattie Valk en Wietze de Jager, de Dj’s van Q-Music beter bekend als Mattie & Wietze waren aanwezig. Zij spelen discipelen. ‘Een discipel is een volgeling van Jezus, vertelt Wietze. ’Het is meer een soort bijrol’. ‘Het is leuk om weer in Enschede te zijn. Ik heb hier vroeger ook gewoond, maar ben na de middelbare school naar Amsterdam vertrokken.’

Nadat de acteurs journalisten van verschillende media te woord hebben gestaan, was het tijd om echt aan het werk te gaan. Het resultaat is te zien op donderdagavond 2 april tijdens een live uitzending van de EO en RKK.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.