Eerstejaars presenteren projecten op TOM-conferentie

| Jasmijn Kol

Eerstejaars presenteerden woensdagochtend in het sportcentrum de projecten waaraan ze het eerste kwartaal van hun studie hebben gewerkt. Het was voor het tweede jaar dat deze TOM-conferentie, met als thema ‘sport’, werd georganiseerd.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

In het sportcentrum presenteerden de eerstejaars per opleiding hun projecten. Daarnaast konden ze workshops volgen in Vrijhof en Bastille, over bijvoorbeeld presentatievaardigheden.

Filmpje op hometrainer

De meeste projectgroepjes toonden hun resultaten op een computer en een poster. Enkele projecten sprongen er echter uit vanwege hun bijzondere presentatievormen.

Een van die projecten was het werk van Luc Schoot Uiterkamp (18) en zijn groepje 'De Koks' van de studie psychologie. Zij hebben een app ontworpen die mensen moet stimuleren meer te bewegen. De app zelf lieten ze niet zien maar ze vertoonden wel een filmpje over de app, verbonden met een hometrainer.

Afhankelijk van hoe hard je trapte op de hometrainer ging de snelheid van het filmpje omhoog of omlaag. Zo werd uitgebeeld dat door meer fysieke inspanning een beter resultaat geleverd kon worden: precies het doel van hun telefoonapplicatie.

Twitter-analyse voor EHBO

Jelle Stege (24) en zijn team van de studie technische informatica ontwierpen een Twitter-analysesysteem. Dat zorgt ervoor dat Twitter wordt gefilterd voor EHBO’ers op festivals, zodat zij meer overzicht hebben over hoeveel gewonden er zijn, wat er precies aan de hand is, en waar hulp nodig is.

Volgens Jelle bleek uit het vooronderzoek van zijn groep dat EHBO’ers op festivals en grotere evenementen, zoals de Batavierenrace, hier veel moeite mee hebben.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.