Rennen, duiken, vallen en weer opstaan

| Larissa Nijholt

Je kunt je toch geen betere plek wensen om te lasergamen dan in de Cubicus? Hèt doolhof van de universiteit. Dat dacht ook de lustrumcommissie van Communiqué van de studie communicatiewetenschap. De begane grond en een deel van de eerste verdieping toverden ze gisteren om tot een heus lasergameplatform.

Photo by: Arjan Reef

De eerste fanatiekelingen melden zich om zeven uur. Met de horrormuziek op de achtergrond, de vele hoeken van het gebouw en de gekantelde tafels en stoelen ontstaat de perfecte sfeer. Zes teams bestaande uit zes mensen gaan de strijd met elkaar aan. Rennend, vliegend, duikend, vallend en opstaand proberen de deelnemers elkaar uit te schakelen. Na tien minuten volgt de uitslag van de eerste partij. ‘Yes! Ik ben derde van de twaalf!’ roept Laura van ’t Hul (21). Yori Thijssen (21) doet het minder goed, hij is twaalfde geworden; ‘Ik denk dat ik op de verkeerde kleur heb geschoten’.

Winst

Team rood gaat er met de winst vandoor, twee flessen champagne en vrijkaartjes voor het eindfeest van donderdagavond in ’t Bölke. Tom Kamphuis (21) zit bij het winnende team; ‘Hoe we hebben gewonnen? Door veel beter te zijn dan de tegenstanders. De goede mensen stonden op de goede plekken. Hulde trouwens aan de commissie! Het was echt een topactiviteit.’ Auke Reitsma (19) had minder geluk vanavond: ‘De tegenstanders konden niet dood! Volgens mij was er iets mis met het pak. Het was super tof. Het is het leukste dat ik deze week gedaan heb! Nog één verbetering: bestuurslid Madelynn Wanschers (20); ‘Het was een super originele activiteit, maar de volgende keer moet het wel zonder muziek, dan is het nog spannender!’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.