HR-directeur uit functie ontheven

| Maaike Platvoet

Mirjam Spit, directeur human resources, is door het college van bestuur uit haar functie ontheven. Het CvB is op zoek naar een ‘ander type HR-directeur’ om de ‘strategische vraagstukken van Vision 2020 te implementeren’. Het persbericht meldt dat Spit het ‘spijtig’ vindt dat ze haar termijn niet kan volmaken.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Het ambtstermijn van Spit bij HR loopt nog tot 1 oktober 2015, maar per 22 september zal ze al niet meer werkzaam zijn als directeur. ‘Er volgen gesprekken over hoe Mirjam Spit haar loopbaan gaat voortzetten’, aldus CvB-woordvoerder Bertyl Lankhaar.

Het college van bestuur is van mening dat human resources een erg belangrijke rol speelt in het implementeren van Vision 2020 en dat strategische vraagstukken steeds belangrijker worden, aldus het persbericht. ‘Het gaat hierbij om meerjarenbeleid. Het CvB zoekt daarom een directeur die op strategisch niveau deze vraagstukken ontwikkelt.’

Spit laat desgevraagd weten het niet verstandig te vinden om te reageren. ‘Aan het persbericht heb ik niets toe te voegen.’

Op korte termijn wordt een interim-directeur gezocht. Tot die tijd neemt Erik van Keulen, secretaris van de UT, deze positie waar.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.