Eerste Language Café in Bastille

| Niels van der Spek

Het was internationaal gezellig in het Atrium gisteravond. Een bonte mix van Franse, Duitse, Roemeense, Mexicaanse, Spaanse, Hongaarse en Nederlandse studenten deed mee aan het eerste Language Café. De avond, georganiseerd door de Student Union (SU) en het Erasmus Student Network Twente, was bedoeld om bij studenten de interesse te wekken voor andere talen en culturen.

Op de informele avond kwamen zo’n twintig studenten af. Aan vier tafels konden ze aan de hand van verschillende gespreksonderwerpen, plaatjes en standaardzinnen kennis maken met de Franse, Spaanse, Italiaanse en Nederlandse taal. Gedurende de avond verschoven de thema’s. De deelnemers discussieerden onder andere over Italiaanse dialecten en de Nederlandse cultuur en ze deelden reisverhalen met elkaar.

‘Het Language Café is een idee dat het vorige SU-bestuur in Engeland heeft opgepikt’ aldus SU-bestuurder Sietske van der Leest. ‘Het is een informele manier om een andere taal en cultuur te leren kennen, gewoon gezellig met een hapje en een drankje. De opgedane kennis komt altijd goed van pas in de toekomst en daarnaast is het Café een plek waar Nederlandse en internationale studenten elkaar ontmoeten.’