Hogekamp pas in 2015 studentenhotel

| Paul de Kuyper

Het studentenhotel dat in de Hogekamp moet komen, opent zijn deuren niet in september 2014 zoals aanvankelijk gehoopt, maar waarschijnlijk een jaar later, bij de start van het collegejaar 2015-2016. De projectontwikkelaar bleek meer tijd nodig te hebben om een plan voor het Student Hotel te maken. Eind november moet het voorstel klaar zijn. Vervolgens start de zoektocht naar investeerders.

Photo by: Arjan Reef

De UT wil graag dat er een studentenhotel komt in de lege Hogekamp, maar wil hier geen eigen geld in steken. Projectontwikkelaar Van Wijnen heeft de opdracht om met een verbouwplan te komen. City Living, dat al Student Hotels runt in Amsterdam en Rotterdam, gaat het studentenhotel op de campus exploiteren.

Eind november presenteren Van Wijnen en City Living hun business case voor de verbouwing van de Hogekamp tot studentenhotel aan het college van bestuur van de UT. Als het CvB met het voorstel instemt, gaan de partijen op zoek naar investeerders. Gehoopt wordt dat het hotel in september 2015 de deuren kan openen.

Dat is een jaar later dan gepland. Volgens Joyce Berger, directeur FEZ van de UT en directeur van De Hogekamp BV, komt die vertraging doordat het gebouw veel groter is dan de panden waarmee City Living normaal gesproken werkt. ‘Er is meer tijd gaan zitten in het ontwikkelen van het plan. Dat proces loopt nog. September 2014 is niet realistisch meer.’

Volgens Berger is het concept voor de Hogekamp niet veranderd. Dat betekent dat er in de plannen van City Living en Van Wijnen naast de ruim 300 gemeubileerde studentenkamers ook plaats moet zijn voor het conferentiehotel Drienerburght .

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.