Tegelijk promoveren: hoe bijzonder is dat?

| Johannes de Vries

Nou, best wel bijzonder. Tenminste, als je beseft dat het drie Chinezen zijn, afkomstig uit één vakgroep en dat dat binnen die vakgroep al voor de tweede keer gebeurt. Reden voor een Chinees feestje rond de DMMP-vakgroep van Marc Uetz.

Photo by: Arjan Reef

Dat drie aio’s uit één vakgroep op hetzelfde moment promoveren is al enigszins bijzonder. Dat het in de DMMP-vakgroep van Marc Uetz ook nog eens om drie Chinezen gaat, is extra opmerkelijk. Maar - en dat maakt de vakgroep paradoxaal genoeg pas echt speciaal - het gebeurde gisteren voor de tweede keer.

De DMMP-vakgroep bewijst daarmee andermaal haar volgens Uetz ‘bijzondere traditie met China’. Voor de gelegenheid heeft zijn vakgroep een meerdaags evenement georganiseerd waarvoor tientallen Chinezen naar Enschede zijn gekomen. Zij kregen onder meer workshops aangeboden en woonden gisteren de promotieplechtigheid bij. Onder hen zijn twee Chinese ex-UT’ers, die beiden een workshop verzorgen én in de promotiecommissie van een deel van de promovendi zitten.

Complicaties

Aan het verhaal van de gelijktijdige promotie van drie Chinese DMMP'ers elf jaar geleden zit overigens nóg een bizarre kant. De dag voordat zij hun proefschriften verdedigden, was de grote brand in het TW/RC-gebouw (het huidige Cubicus). 'De promovendi konden daardoor niet bij hun spullen, die ergens in het door de brandweer afgesloten gebouw lagen,' vertelt Uetz. 'Dat gaf heel wat complicaties.'

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.