Blog: Zal ik nou wel of niet… (doorgaan met die promotie bijvoorbeeld)

| Arjenne Louter

Zal ik nou wel of niet gaan verhuizen? Zal ik nou wel of niet doorgaan met die relatie? Zal ik nou wel of niet stoppen met m’n promotie?

Het zijn van die vragen waar je zomaar mee kunt zitten. En waar je voor je gevoel ook niet zomaar uit gaat komen. Want ja, er zijn zoveel voors en tegens, en de ene dag denk je er zus over, de andere dag toch nét een beetje anders. En praat je met de een, dan weet je het zeker, tot je met die ander praat, en dan weet je het toch niet meer…

En als we het hebben over stoppen of doorgaan met je promotie, dan heeft dat veel consequenties en wil je niet zomaar over één nacht ijs gaan. 

Er is een simpele manier om erachter te komen wat voor jou een goede keuze is.

Stel je voor dat je na je dood voor een diner wordt uitgenodigd. Aan tafel zitten allemaal verschillende versies van jezelf, personen die je zou zijn geworden als je een bepaalde keuze had gemaakt.

Vraag je af met wie je het liefst zou willen praten aan die tafel, naast wie zou je willen zitten? En lekker nog blijven napraten als het eten al lang en breed klaar is?

Vaak weet je dan welke weg je moet gaan.

(Tip van Roman Krznaric, medeoprichter van The School of Life)


Arjenne Louter is een communicatie-expert in zowel mondelinge als schriftelijke communicatie met ruim 20 jaar ervaring. Ze begeleidt en coacht promovendi bij het gehele proces en heeft inmiddels duizenden promovendi geholpen met het succesvol en op tijd promoveren. Ze is de Nederlandse PhD Coach. Voor meer informatie: louterpromoveren.nl

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.