| Rense Kuipers, Stan Waning | Photo by: Luca Butto'

Fotoverslag: zonneboot in Monaco, voetbalrobots in Bordeaux

Een podiumplek voor Solar Boat Twente na een bijna desastreuze start in Monaco en een Open Source Award voor RoboTeam Twente in Bordeaux, na een moeizaam verlopen toernooi met veel technische malheur. Een terugblik op de verrichtingen van beide studententeams, in tien foto's.

Het moment waarop het helemaal mis dreigt te gaan voor Solar Boat Twente. Tijdens de kwalificatie op open zee loopt boot Ceto aanzienlijke schade op.

Een overzichtsfoto tijdens de parade, waarin de meer dan twintig boten uit alle klassen gezamenlijk een rondje varen door de haven.

Tijdens de Endurance race zet piloot Wu Kaijen de achtervolging in op het Amerikaanse team uit Louisiana.

Piloot Ruben Lange brengt Solar Boat Twente terug in de competitie, door een sterke slalom af te leggen.

In een zenuwslopende finale pakt Solar Boat Twente alsnog een bronzen medaille.

Gespannen gezichten bij RoboTeam Twente, dat op de eerste wedstrijddag zwaar in ondertal aantreedt tegen het Japanse RoboDragons. De eindscore: 0-10.

De gifbeker is allesbehalve leeg tegen het Duitse TIGERs, dat uiteindelijk het toernooi wint. De Duitse voetbalrobots zijn oppermachtig en beslissen de wedstrijd al in de eerste helft. Opnieuw 0-10.

Waar de voetbalrobots hun kunsten laten zien in het Parc des Expositions de Bordeaux, raast een paar kilometer verderop de Tour de France voorbij.

Is de bal over de lijn of niet? In dit geval moet niet de videoscheidsrechter ingrijpen, maar de menselijke scheidsrechters.

Druk gesleutel tijdens de rust van de laatste wedstrijd. Ook die gaat verloren, maar RoboTeam Twente groeide wel in het toernooi en wist zeven voetbalrobots aan de praat te krijgen. Het was niet genoeg voor een ereplaats, al won het team wel de Open Source Award.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.