UT-biljartvereniging en cultuurvereniging leggen het loodje

| Stan Waning

Biljartvereniging de Stoottroepen en fotografievereniging Foton zijn onlangs opgeheven. Een gebrek aan nieuwe aanwas betekende voor beide clubs einde verhaal.

Foto ter illustratie.

Tientallen jaren werd er aan biljart gedaan op de campus. Dat resulteerde in 1982 tot de oprichting van BSV de Stoottroepen. Voor snookeraars was er destijds zelfs nog een aparte vereniging, maar in 1998 gingen ze samen verder onder de huidige naam. De laatste jaren nam de interesse voor de sport echter af. In 2014 trok de vereniging daarom aan de bel. Een open week moest leiden tot nieuwe leden.

Tien jaar later is het alsnog einde verhaal voor de vereniging, die de laatste periode vooral uit externen bestond. Bestuurder Nick Beuvink: ‘Op het laatst hadden we nog vijftien leden over, waardoor we al geen competitie meer konden spelen. Daarnaast waren er andere plannen voor onze ruimte, dus dan houdt het een keer op. Doodzonde, want je zou denken dat biljarten een mooie studentensport is.’

Minder leden

Het boek van fotografievereniging Foton kent een vergelijkbare afloop. De vereniging verwelkomde steeds minder nieuwe leden, terwijl Foton ooit meer dan honderd leden telde, maar in 2014 waren er al zorgen over de toekomst. ‘We zijn de oudste UT-cultuurvereniging, maar helaas is er de laatste jaren een dalende lijn ingezet’, vertelde interim-bestuurder Alieke van Oostrum toen.

Mocht de interesse voor fotografie weer toenemen, dan hoopt Foton een herstart te maken, maar de officiële status als UT-vereniging is het voorlopig kwijt.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.