Nieuws gemist? Pauze Groeifonds leidt tot onbegrip & XR blokkeert bijeenkomst

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Photo by: RIKKERT HARINK
Politie houdt verdachte van inbraken in campuswoningen aan

De politie hield woensdag een man aan die verdacht wordt van het plegen van inbraken in campuswoningen. De hoop is dat de inbraakgolf – die de campus wekenlang teisterde – nu gaat liggen.

Lees meer.

Pauze Groeifonds leidt tot onbegrip en onduidelijkheid op UT

De vierde ronde van het Nationaal Groeifonds – een miljardenfonds van de overheid - is uitgesteld en verschillende UT-betrokkenen uiten daarover hun zorgen, frustraties en onbegrip. ‘We willen tempo maken, maar zitten in een politiek vacuüm.’

Lees meer.

Afscheid Hans Punt: ‘Het belang van de student stond altijd voorop

Maar liefst 36 dienstjaren was Hans Punt, hoofd studentenzaken, werkzaam voor de UT. Daarvan zat hij lange tijd in het stichtingsbestuur van de Batavierenrace. Hij zwaaide donderdagmiddag af en ontving daarbij de prestigieuze Julianapenning.

Lees meer.

XR-demonstranten blokkeren ingang naar omstreden bijeenkomst

Enkele demonstranten van Extinction Rebellion blokkeerden dinsdagavond de ingang van het Amphitheater in de Vrijhof, waar een bijeenkomst van de omstreden klimaatorganisatie Clintel stond gepland. Na wat duw- en trekweg met de beveiliging ging de bijeenkomst iets later dan gepland alsnog door.

Lees meer.

ERC Advanced Grant voor UT-hoogleraar Jai Prakash

UT-hoogleraar Jai Prakash ontving een ERC Advanced Grant van de Europese Onderzoeksraad. In totaal gingen er 23 advanced grants van maximaal 2,5 miljoen euro naar zeer ervaren onderzoekers van Nederlandse kennisinstellingen.

Lees meer.

UT-student Stijn Lagrand wil weer de beste van de wereld worden

Stijn Lagrand (21) behoort tot de internationale top van de Obstacle Course Racing en is regerend Europees kampioen. De masterstudent bedrijfskunde rondde bovendien cum laude zijn bachelor af. Dat succes voor hem niet vanzelfsprekend is blijkt uit zijn verhaal over de constante zoektocht naar balans, tijd, financiering en zelfs aandacht.

Lees meer.

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.