Herbenoeming twee decanen, aanstelling interim-decaan

| Redactie

Decanen Bart Koopman en Freek van der Meer gaan op voor een tweede termijn aan het hoofd van de faculteiten ET en ITC. EEMCS stelt Peter Veltink aan als interim-decaan na het aangekondigde vertrek van Joost Kok.

Archief U-Today: ITC-decaan Freek van der Meer bij de opening van Langezijds in oktober 2023.

Koopman en Van der Meer begonnen allebei op 1 april 2020 als decaan, respectievelijk bij de faculteiten Engineering Technology (ET) en Geo-information Science and Earth Observation (ITC). Het college van bestuur besloot beide decanen te herbenoemen voor opnieuw een termijn van vier jaar. Rector Tom Veldkamp noemt onder andere ‘zorgen van continuïteit binnen onze organisatie, gelet op de uitdagingen waar we als universiteit voor staan’ als reden voor de herbenoemingen.

Bij de faculteit Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science (EEMCS) is Peter Veltink vanaf 15 april interim-decaan. Dat vanwege het vertrek van Joost Kok, die aan de TU Eindhoven aan de slag gaat. De UT startte inmiddels de werving voor een nieuwe decaan en verwacht voor de zomer een nieuwe decaan voor EEMCS te benoemen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.