Nieuws gemist? Lezing Ireen Wüst & vertrek Joost Kok

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Joost Kok verruilt UT voor TU Eindhoven

EEMCS-decaan Joost Kok verlaat de UT. In mei gaat hij aan de slag aan de TU Eindhoven, waar hij vice-decaan wordt van het departement Wiskunde en Informatica.

Lees meer.

Accreditatie deeltijdmaster Public Management op losse schroeven

De accreditatie voor de deeltijdmaster Public Management ligt onder vuur. De universiteit wacht nog op een rapport van de Onderwijsinspectie, maar noemt het ‘niet ondenkbaar’ dat de inspectie tot een negatief oordeel komt.

Lees meer.

Twee UT’ers in de running voor Prins Friso Ingenieursprijs

Gastonderzoeker Christoff Heunis en alumnus Pavlina Nanou maken kans op de Prins Friso Ingenieursprijs 2024. Op 13 maart maakt ingenieursvereniging KIVI bekend wie met de prijs naar huis gaat.

Lees meer.

Universele levenslessen van Olympisch schaatslegende Ireen Wüst

Ireen Wüst, Nederlands succesvolste olympiër ooit, gaf donderdagmiddag een lunchlezing in een bijna overvolle Waaier 1 en 2. Dat ter gelegenheid van de Business Days Twente, waarbij Wüst universele levenslessen over topsport deelde met honderden aanwezige studenten.

Lees meer.

UT-alumnus Sebastiaan ten Pas leeft bij Aston Martin zijn Formule 1-droom

Alumnus Sebastiaan ten Pas, die van 2009 tot 2016 werktuigbouwkunde studeerde aan de UT, werkt al een aantal jaren voor het Formule 1-team van Aston Martin. Zijn kantoor kijkt uit op het legendarische circuit van Silverstone.

Lees meer.

‘Blijf zelf rustig als de stamcellen de kluts kwijtraken'

Wat als je wéér wordt afgewezen voor die ene subsidie? Als de opstelling kapot gaat of er onenigheid is op de werkvloer? De carrière van een wetenschapper gaat niet over rozen, maar over vallen en opstaan. Lees hier aflevering vijf van 'Tussen Lab en Leven'.

Lees meer.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.