Twee UT’ers in de running voor Prins Friso Ingenieursprijs

| Redactie

Gastonderzoeker Christoff Heunis en alumnus Pavlina Nanou maken kans op de Prins Friso Ingenieursprijs 2024. Op 13 maart maakt ingenieursvereniging KIVI bekend wie met de prijs naar huis gaat.

Archiefbeeld U-Today, genomineerde Christoff Heunis

Christoff Heunis promoveerde in 2021 aan de UT en is nog steeds verbonden aan de universiteit als gastonderzoeker. Hij zette zijn promotieonderzoek voort in de spin-off Flux Robotics, dat robotsystemen ontwikkelt om chirurgen te ondersteunen tijdens endovasculaire ingrepen op moeilijk bereikbare locaties in het lichaam.

Pavlina Nanou is alumnus Chemical Science & Engineering en promoveerde in 2012 aan de UT. In 2020 ontving ze de Marina van Dammebeurs. Toen was ze al een van de managing directors en medeoprichter van Torwash, een spin-off van onderzoeksorganisatie TNO. Met haar bedrijf ontwikkelde ze een manier om uit rioolslib duurzame chemicaliën, brandstoffen en zelfs meststoffen te winnen.

Eerdere winnaars

De derde genomineerde voor de Prins Friso Ingenieursprijs is de aan de Maastricht University verbonden hoogleraar Kim Ragaert, die onderzoek doet naar circulair plastic. Op 13 maart maakt het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) bekend wie van de drie de titel mag dragen. Dat gebeurt op de ‘dag van de ingenieur’ op de Haagse Hogeschool.

Het is de tiende keer dat KIVI de Prins Friso Ingenieursprijs uitreikt. Vorig jaar won UT-alumna Jacquelien Scherpen de prijs. In 2021 ging de titel naar UT-onderzoeker David Fernandez Rivas.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.