Wateroverlast en omgevallen bomen op de campus

| Stan Waning

De combinatie van veel neerslag en een hoge grondwaterstand zorgt ook op de campus voor problemen. Op meerdere plekken is sprake van wateroverlast, enkele bomen zijn omgevallen en het waterpeil staat op een maximum.

Door de aanhoudende regen ontstond er tussen kerst en oud en nieuw wateroverlast bij een studentenhuis aan de Calslaan. Die huizen en terrassen liggen lager dan de weg. Daardoor waren er bij die woningen in het verleden vaker problemen met water. Daar zijn maatregelen voor getroffen, maar op een andere plek is er nu alsnog overlast ontstaan, meldt terreinbeheer van Campus & Facility Management (CFM).

Ook in het pas gerenoveerde Contact Centre zorgde water voor problemen, die nog niet zijn opgelost. De oorzaak is niet helemaal duidelijk. Terreinbeheer zuigt het water daar constant weg, zodat er geen grote problemen ontstaan.

Geen onderhoudswerkzaamheden

Volgens terreinbeheer heeft het waterpeil op de campus het maximum bereikt. Op sommige plekken staat het water tot aan of zelfs over de rand. De campus telt zo’n dertig vijvers, die allemaal met elkaar in verbinding staan. CFM liet vroegtijdig op meerdere plekken stuwtjes in het water zakken, om overstroming te voorkomen. Onderhoudswerkzaamheden, zoals het maaien van gazons, worden tijdelijk belemmerd omdat bermen en gazons verzadigd zijn. Daardoor waaide er bij een parkeerplaats een boom om en is een boom bij de Hogekamp scheef komen te staan. Vlak voor kerst liepen een auto en bus flinke schade op door een omgevallen boom.

Voorlopig zit er weinig anders op dan hopen op droger weer, al lijkt dat door de komst van storm Henk vooralsnog ijdele hoop. Terreinbeheer geeft aan de situatie constant in de gaten te houden, zodat snel kan worden ingegrepen als dat nodig is.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.