| Stan Waning | Photo by: Klaas-Jelmer Sixma

In beeld: renovatie Contact Centre nadert afronding

De transformatie van de voormalige Faculty Club naar het Contact Centre is na een jaar renovatie zo goed als afgerond. Het interieur van het gebouw is onmiskenbaar veranderd. Komende week betrekken de eerste bewoners de monumentale boerderij. Een fotoserie van Klaas-Jelmer Sixma.

Achter de ingang van het gebouw zat ten tijde van de Faculty Club een grote spoelkeuken. Nu lopen bezoekers tegen een brede balie aan. Aan de rechterzijde is een grote wachtruimte ingericht. De voorzijde van het centrum dient als een loket waar studenten met vragen terechtkunnen en waar ze elkaar kunnen ontmoeten.

De Boerderij is het enige gebouw op de campus met een gemeentelijke monumentale status. In de renovatie is daar in overleg met de monumentencommissie Enschede veel aandacht aan besteed. Veel karakteristieke delen van het gebouw zijn daarom bewaard gebleven.

In het pand komen vanaf volgende week ongeveer dertig personen te werken: een deel CES-medewerkers en een deel Marketing & Communicatie-medewerkers.

Aanvankelijk bestond het huidige pand uit twee boerderijen. Naar wens van de monumentencommissie is besloten om in het Contact Centre een doorkijk te maken tussen de oude buitenmuren.

Van binnen is de renovatie zo goed als afgerond. Aan de buitenzijde wordt nog hard gewerkt om onder andere het terras gereed te krijgen.

In de renovatie is het klimaatsysteem van het gebouw ook weer up-to-date gemaakt. Dat systeem is van groot belang, want door de monumentale status van het gebouw is veel glas niet dubbelzijdig en zit er geen zonwering op de grote ramen.

De vergaderzaal, ontworpen door architect Piet Blom, is ook onder handen genomen.

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.