Video- en studentjournalisten gezocht!

| Redactie

Ben je op zoek naar een flexibele, zelfstandige en actieve deeltijdbaan? Wij hebben vacatures openstaan! Voor studentjournalisten en er is een plek vrij in ons videoteam. Geïnteresseerd? Mail dan naar [email protected]!

Wat is U-Today?

Wij zijn al bijna zestig jaar het onafhankelijke nieuwsmedium van de Universiteit Twente. We volgen al de belangrijke en actuele ontwikkelingen op de UT met een kritisch oog en informeren je daarover op onze website en sociale media. We maken ook magazines en bieden een platform voor opinie en discussies. Kortom, als je onderdeel bent van de UT-gemeenschap en geïnformeerd wil zijn over het reilen en zeilen op de universiteit, U-Today is het platform waar je moet zijn.

Waar zoeken jullie specifiek naar?

In dit geval: studentjournalisten en versterking voor het videoteam! Naast ons team van vaste personeelsleden, werken we al jarenlang samen met een team van studentredacteuren. Elke UT-student kan bij deze groep, vanuit elke studie. Het is een baan die ideaal is als je op zoek bent naar iets flexibles, zelfstandigs en actiefs. Met alle respect richting andere bijbanen op de UT, dit is verre van een saai servicedeskbaantje. We willen dat je eropuit trekt en onderzoekt, observeert, vragen stelt, nadenkt en schrijft!

Voor het videoteam zoeken we iemand die handig is met een camera, de basisvaardigheden van montage begrijpt en niet bang is om studenten met een microfoon te benaderen om vragen te stellen.

Moet ik journalistieke ervaring hebben?

Enige ervaring zou fijn zijn, maar dat is niet noodzakelijk. We hebben een wekelijkse vergadering, waarin we onderwerpen doornemen. En twee ervaren journalisten zullen er zijn om je bij te staan met raad en daad. Zeker in het begin zul je wat zijwieltjes – of in het ergste geval een vangnet – nodig hebben. Maar wij helpen je op weg in de journalistiek en al haar geschreven en ongeschreven regels. Belangrijker nog: dit is het soort baan dat je kan helpen om je vaardigheden te ontwikkelen: van niet-zo-academisch schrijven, tot interviewen en werken aan je vasthoudendheid.

Wat voor soort werk is het?

Het kan heel rechttoe rechtaan zijn: zoek een onderwerp, doe je onderzoek, interview iemand over dit onderwerp en schrijf het uit tot een coherent artikel. Zo simpel kan het zijn. Maar het leuke is: waar je over wil schrijven, dat heb je helemaal zelf in de hand. Als een studentjournalist bij U-Today ben je onze ogen en oren op de campus – en daarbuiten. Dus wat het ‘gesprek van de dag’ ook is, je bent waarschijnlijk dichterbij dan je denkt.

Heel belangrijk natuurlijk: krijg ik betaald?

Natuurlijk! Je wordt maandelijks uitbetaald voor de uren die je maakt.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.