Bouw woningen aan Boulevard na de zomer van start

| Jelle Posthuma

De bouw van 117 studentenwoningen aan de Boulevard op de campus gaat in september van start. Vanochtend ondertekenden de UT, aannemer Plegt-Vos en woningcorporatie De Veste een samenwerkingscontract.

Photo by: Olaf Kramer
Foto: illustratie van de nieuwe studentenwoningen.

De woningen zijn onderverdeeld in drie complexen van vier verdiepingen hoog. Als locatie is het bosrijke gebied tussen de Boulevard en de atletiekbaan aangewezen. Volgens de betrokken partijen wordt er gebouwd ‘met oog voor de natuur’. Er worden zo min mogelijk bomen gekapt, elders op de campus worden extra bomen geplant en in de architectuur en inrichting van de nieuwe gebouwen is rekening gehouden met de ‘natuurlijke omgeving’.

Het bouwproject is een antwoord op de kamernood onder studenten. De nieuwe woonruimtes zijn bedoeld voor zowel Nederlandse als internationale studenten. Hoewel het om 117 zelfstandige studio’s gaat, is er volgens woningcorporatie De Veste rekening gehouden met ‘het sociale aspect van wonen’. De complexen worden daarom op iedere verdieping voorzien van gezamenlijke kook- en leefruimten. 

In september van dit jaar gaat de schop in de grond. De wooncomplexen worden naar verwachting in het laatste kwartaal van 2024 opgeleverd. De komende tijd buigt onder meer een groep studenten zich over een naam voor de nieuwe woningen. 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.